Nije odeća, nije parfem, nije govor tela. Šta je potrebno da biste ostavili dobar, prvi utisak?


Nije odeća, nije parfem, nije govor tela – Evo šta je važno da biste ostavili dobar (prvi) utisak


Ne bi bilo pogrešno reći da priča o jezicima, njihovom poznavanju, korišćenju i razmeni, nije ništa drugo do priča o samopouzdanju. 


JEZIK ROMANTIKE

Poput plašta koji superheroju daje moć i šmek, ili gedžeta uz čiju pomoć se filmski junak uspešno izvuče iz svake nezgodne situacije, jezik je alat koji nam daje vetar u leđa. To je romantična strana priča, a romantika je nešto što ne smemo zaboraviti.

JEZIK POSLOVANJA

Sa druge strane, praktični deo priče nam je svima jasan – jezik je osnovno sredstvo komunikacije većeg broja kultura, a ovde ćemo se zadržati na poslovnoj. S tim u vezi, imamo jednu lepu i važnu vest. Berlitz škola stranih jezika, krajem septembra, počinje novi ciklus  kurseva stranih jezikaSVETI GRAL


Premda se u ovoj materiji, kao ni u većini drugih, ne može govoriti o pronalasku svetog grala, 18 godina iskustva u ovoj oblasti, Berlitz školi daje legitimitet da o ovoj temi kaže nešto korisno. Za početak, bilo bi zgodno da definišete zašto želite da naučite neki jezik?

Da li vam se sviđa kultura neke zemlje?
Da li želite da radite u inostranoj firmi?
Šta je motiv?


PONAVLJANJE JE MAJKA ZNANJA

Ako smo definisali motiv, na redu je kontinuitet. Zadatak? Biti redovan, učestal i ponavljati, čitaj učiti. Pokušajte da napravite raspored koji će vam pomoći da redovno (svakog ili svakog drugog dana) posvetite određeno vreme jeziku.


ŠIFRA: OSAM NEDELJA

Da budemo konkretni:  Berlitz metoda učenja jezika zasniva se isključivo na konverzaciji. Reč je o komunikaciji kakvu imamo u realnom životu. Na taj način, efikasno se razvijaju sve celine: od vokabulara, preko gramatike, do rečeničnih konstrukcija. Dodajemo da je moguće učiti onlajn, sa grupom ili predavačem.


Ko je za (malo) samopouzdanja?
Više informacija o kursevima stranih jezika dostupno je na Berlitz sajtu.


Urednik: BURO Serbia

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Proveri svoj nivo znanja besplatno | Berlitz

Proveri svoj nivo znanja besplatno

viber