3 najbolja razloga za ulaganje u znanje

“Kada je u pitanju ulaganje u bilo šta - od novog kuhinjskog aparata do vašeg obrazovanja - znamo da su cena i vrednost ključna razmatranja.” - Mel Abram

 

Pre nego što se obavežete, predočićemo vam neke od razloga zašto bi ulaganje u učenje jezika mogla biti najbolja odluka koju ste ikada doneli.
Ne ulažete samo u učenje jezika, već ulažete i u sebe.

 

     1. Unapredite svoju karijeru

Kada naučite novi jezik, otvaraju vam se nove mogućnosti za razvoj karijere u svetu. Kako globalizacija raste, sve je više kompanija koje su zainteresovane da angažuju ljude koji tečno govore drugi jezik.

Ako vaš trenutni posao već uključuje razgovor sa kolegama ili kupcima u drugim zemljama, učenje njihovog jezika može vam pomoći da bolje komunicirate sa njima, stvorite odnos i čak pregovarate o ugovorima. Razumevanje stranog jezika takođe vam može povećati šanse za pronalaženje novog posla, prelaska u inostranstvo sa trenutnom kompanijom ili čak unapređenja! Čak i u malim i srednjim preduzećima, sposobnost da govorite drugim jezikom može vam pomoći da se izdvojite.

 

     2. Povećajte sposobnost pamćenja

 

Studiranje stranog jezika ne samo da može poboljšati vašu karijeru, već može unaprediti i rad vaših moždanih funkcija. Učenje novog jezika može poboljšati vaše pamćenje, kognitivne sposobnosti, olakšati snalaženje sa više zadataka, povećati raspon pažnje i pomoći vam da se koncentrišete.

Takođe, može da smanji rizik od pada kognitivnog sistema sa godinama, jer održava kognitivne mehanizme oštrim i aktivnim. To je poput vežbanja mišića, poboljšava se i postaje bolji što više ga koristite. Istraživanja pokazuju da to čak može pomoći u sprečavanju ili odlaganju Alzheimerove bolesti i demencije. Što više jezika znate - to bolje!

 

     3. Nezaboravna iskustva

 

Putovanje svetom, upoznavanje novih ljudi, prihvatanje i razumevanje različitih kultura još je prijatnije kada učite strani jezik. Prepuštanje jeziku i jezičkim frazama može poboljšati vaše iskustvo sa lokalnim stanovnicima i čak vam može omogućiti prijateljstvo tokom celog života.

To vam može pomoći da primetite stvari o kulturi ili čak da steknete bolje razumevanje kulture, jer učite sitnije detalje nekog jezika i kako se to odnosi na ljude. Poruke i nijanse mogu se izgubiti u prevodu zbog kulturoloških razlika - možda ćete shvatiti da šala na japanskom ne zvuči baš dobro na engleskom. Da biste stekli potpuno iskustvo, morate da znate jezik.

 

Sve ovo zvuči odlično, ali zašto bih odabrao Berlitz?

 

Evo samo nekoliko načina na koje Berlitz isplati ulaganja u učenje jezika:

  • Kada učite pomoću Berlitz metode, vaše jezičke veštine biće efikasnije i moćićete brže da ih upotrebite. Saznajte zašto Berlitz metoda zaista deluje.
  • Više od samog učenja jezika - dobićete kulturno razumevanje koje vam je potrebno da biste efikasno koristili svoje nove jezičke veštine i uspostavili stvarne veze sa ljudima sa kojima razgovarate
  • Nudimo niz fleksibilnih, pristupačnih opcija za onlajn učenje, sa resursima koji su isprobani i pouzdani
  • Dobićete svu potrebnu podršku za postizanje ciljeva

 

Ako ste spremni da uložite u sebe i podignete svoje jezičke veštine na napredniji nivo, pogledajte mogućnosti za učenje jezika u Berlitz-u i odaberite ono što vam najviše odgovara.
Urednik: Berlitz

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Proveri svoj nivo znanja besplatno | Berlitz

Proveri svoj nivo znanja besplatno

viber