Najčešća pitanja roditelja

Metod Berlitz za mlade učenike

Naš glavni cilj je da naše mlade učenike naučimo trajnim efikasnim komunikacijskim veštinama. U Berlitzu učimo decu da komuniciraju sa prijateljima na stranom jeziku, i zato uvek pazimo da mogu koristiti ono što su naučili u realnim životnim situacijama. Naši dobro obučeni instruktori uvode novi jezik u život kroz igre u učionici, igranje uloga, i druge aktivnosti koje odgovaraju njihovim godinama  a koje omogućavaju i maloj deci da  koriste  različite konstrukcije  reči - i naši učenici kroz mnogo zabave, ponekad i ne primete koliko uče!
Berlitz Beograd nudi kurseve za decu i omladinu na engleskom, nemačkom, francuskom, španskom, italijanskom, kineskom, japanskom, grčkom, i srpskom kao stranom jeziku. Pozovite već danas  jedan od naših centara za više informacija.

Koliko puta nedeljno se održavaju časovi i koliko traju?

Berlitz kids&teens časovi se održavaju jednom nedeljno, uglavnom subotom, kada deca imaju dvočas – odnosno 2 časa od po 40 min i dve pauze od po 5 min.

Časovi se održavaju u terminima od 10:00h, 11:30h, 13:30h i 15:00h. Zbog različitih obaveza Vaših mališana sve češće se formiraju grupe koje časove imaju i radnim danima, s tim što u tom slučaju termini i dani održavanja časova zavise od grupe do grupe.

Berlitz kids&teens programi obuhvataju fond od 60 časova (30 vidjenja),kurs traje od septembra do juna, i održavaju se u skladu sa školskim kalendarom, odnosno kada su raspusti i neradni dani u školama, ni u Berlitz centru se ne održavaju časovi.

Ko su Berlitz nastavnici?

Svi Berlitz nastavnici su visoko kvalifikovani i posebno obučeni za primenu Berlitz metode tokom rada. Takođe, svi naši nastavnici poseduju nivo znanja maternjeg govornika, ili su zaista maternji govornici ciljnog jezika. Svi nastavnici su pored svog znanja ciljnog jezika, odabrani i na osnovu svojih ličnih karakteristika kao što su odlične pedagoške veštine i uživanje u radu sa decom.

Da li je srpski jezik prisutan tokom časa?

Berlitz metoda je nešto što razlikuje Berlitz od ostalih centara za učenje stranih jezika. Metoda podrazumeva da se tokom časa isključivo koristi ciljni jezik, bez prevodjenja na srpski, u cilju da se jezik uči i usvaja po principu maternjeg jezika. Srpski jezik se koristi vrlo retko i samo u situacijama kada nije moguće na drugi način objasniti ili organizovati decu tokom časa.

Da li pratite školski program?

Berlitz kids&teens programi ne prate školski program. Naš cilj učenja je da deca tokom časova u našem centru dobiju mnogo više nego tokom klasičnih časova koje imaju u školi. Deca tokom kursa koriste Beriltz original materijal koji je posebno prilagodjen svakom uzrastu i nivou znanja. Sa najviše 8 učenika u svakoj grupi, fokus je na usmenoj komunikaciji sa ciljem da deca od prvog časa aktivno koriste i što pre progovre strani jezik.

Kako se formiraju grupe u Berlitzu?

Sve grupe u sklopu Kids&Teens programa su  formirane na osnovu uzrasta i nivoa znanja svakog polaznika.

Kako znate nivo znanja mog deteta?

Ukoliko Vaše dete ima predznanje stranog jezika, pre početka samog kursa potrebno je uraditi testiranje, a onda na osnovu nivoa znanja dete se rasporedjuje u grupu koja mu odgovara na osnovu samog nivoa znanja , ali i uzrasta. Testiranje je usmeno, a predavači su posebno obučeni da na najbolji mogući način odrede nivo znanja i predlože program koji bi najvise odgovarao Vašem detetu. Testiranje je moguće zakazati u svakom našem centru, na Vama je da odrediti koji Vam najviše odgovara i zakažete testiranje!

Kako ću znati da moje dete napreduje?

Od prvog časa, pa sve do kraja školske godine, nakon svakog časa učenici dobijaju izveštaj od strane predavača na kome piše šta su deca tokom tog časa radila i šta imaju za domaći. Takodje, tokom cele školske godine moguće je zakazati konsultacije sa predavačima ili pedagoškim savetnicima koji su uvek raspoloženi da odgovore na sva Vaša pitanja.

Da li deca vežbaju pisanje tokom časa?

Tokom kids&teens programa, akcenat je uvek na komunikaciji koja ima za cilj da deca što pre progovore, ali naravno – čitanje i pisanje su neizostavni deo časa i domaćih zadataka. Za decu koja su krenula u školu (7,8 god i stariji) uvodimo materijal koji obuhvata pisanje i čitanje, pa samim tim uspešno savladavaju i taj izazov tokom učenja stranog jezika.

Kako dete može da uči jezik ako ne zna da piše?

Svaki Berlitz čas pažljivo je isplaniran i obuhvata više različitih aktivnosti koje su prilagođene uzrastu učenika, kako bi samo učenje jezika bilo što efikasnije. Deca koja još uvek ne znaju da pišu, jezik savladavaju kroz različite igre, pesme kao i kreativan rad, a sve ove aktivnosti kao rezultat pružaju aktivno korišćenje stranog jezika od samog početka učenja, nezavisno od uzrasta deteta.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Proveri svoj nivo znanja besplatno | Berlitz

Proveri svoj nivo znanja besplatno

viber