Berlitz metoda

Zakažite promo čas

Kako se razvijala Berlitz metoda

Kao i mnoga velika otkrića, Berlitz metoda je nastala slučajno, nizom specifičnih okolnosti. Dok je predavao u Providensu, Maksimilijan Berlitz je angažovao Žolija, mladog Francuza, za svog pomoćnika. Međutim, nakon Žolijevog dolaska u SAD, Berlitz je otkrio da njegov novi pomoćnik ne govori ni jednu reč engleskog jezika.

Nedugo potom, Berlitz se razboleo i nije imao drugog izbora nego da Žoliju dozvoli da preuzme njegove nastavne dužnosti. Berlitz je uputio Žolija da koristi gestikulaciju da objasni značenje reči, ohrabrujući ga da koristi reči u odgovarajućem kontekstu kako bi njegovi učenici fransuskog počeli da razumeju značenje.

Nakon šest nedelja, Berlitz se vratio u učionicu očekujući da će njegovi studenti mnogo zaostajati u jezičkom razvoju. Umesto toga, na njegovo iznenađenje, njegovi učenici su bili angažovaniji nego ikada ranije i komunicirali su u animiranoj razmeni pitanja i odgovora - na savršenom francuskom!

Pošto su bili prisiljeni da uče od govornika koji govori samo francuski jezik - ubrzali su svoje učenje. Kao rezultat toga stvoren je potpuno nov i veoma delotvoran metod učenja jezika.

Ova metoda omogućava učenje na način na koji smo naučili i maternji jezik, prirodno od prvog dan uz pomoć slušanja, pričanje i razgovor.Berlitz metoda danas

Berlitz metoda Berlitz metoda je i dalje najefikasniji način učenja jezika.

Ključni elementi metode su:

 • Konverzacija. Vaš predavač predaje i obraća vam se samo na ciljnom jeziku. Jezik je predstavljen u kontekstu stvarnih životnih situacija, širenje vokabulara i primenu gramatike uz konverzaciju.
 • Ciljno orijentisan. Svaka lekcija je zasnovana na zadacima sa određenim ciljevima učenja. Ovo vam omogućava da svoj novi jezik odmah upotrebite u stvarnim prilika.
 • Prezentovanje, vežbanje i izvođenje. Novi sadržaj prezentuje vaš predavač, a vi učestvujete u vežbanju i praktičnoj primeni. Zatim vas predavač motiviše i podstiče da sami ponovite ono što ste naučili.


Kako funkcioniše učenje sa Berlitz-om

Zajedno sa vama ćemo definisati vaš cilj učenja, nivo znaja i putanju napredovanja. Bitno nam je šta vi želite da postignete, kako bismo kreirali najbolji program za vas. Nećemo vam samo ponuditi kurs jezika. Ponudićemo vam program, motivaciju, pratićemo vaše napredovanje, sve do cilja.Ovako to funkcioniše:

 • Razumevanje vaših potreba
  Jasno ćemo vam objasniti mogućnosti i kurs koje bi vam najviše odgovarao u postizanju vaših ciljeva.
 • Orjentacija
  Objasnićemo vam kako sve to funkcioniše i pomoći vam da započnete. Upoznaćete svoje predavače, svoj centar za učenje, dobićete materijale i pristup digitalnom, studentskom portalu.
 • Pregled napredovanja
  Proverićemo da ste na pravom putu ka ostvarenju vaših ciljeva učenja, da ste uspešno savladali ono što učite i pružiti dodatnu podršku za učenje kako biste sa samopouzdanjem koristili svoj novi jezik i razumeli kulturu jezika koji učite.
 • Testiranje napredovanja
  Mi ćemo proceniti vaše razumevanje i veštine kako biste videli koliko ste napredovali od prvog časa.
 • Potvrda postignutog
  Dobićete Berlitz sertifikat kao potvrdu svog napredovanja.
 • Napredak na sledeći nivo
  Proverićemo da li ste zadovoljni postignutim i usmeriti vas na sledeći nivo usavršavanja jezika.
Pogledajte šta ćete naučite po nivoima

Online prijava

Ukoliko želite da se prijavite ili da dobijete više informacija, popunite sledeći formular sa svojim podacima i komentarima a mi ćemo vas nazvati u najkraćem roku.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Proveri svoj nivo znanja besplatno | Berlitz

Proveri svoj nivo znanja besplatno

viber