IV Berlitz HR Forum

Ovog februara održan je Četvrti Berlitz HR Forum ovog puta u Novom Sadu.

Tema ovogodišnjeg HR foruma bila je “Kako motivisati zaposlene da nauče strani jezik.

Globalizacija i njeni trendovi prisutnim kompanijama na trzištu zadaju sve više kriterijuma kada je poznavanje jezika u pitanju. Srbija, kao akter savremenih globalizacijskih procesa, predstavlja plodno tle za strane kompanije, a s tim u vezi i nameće potrebu za sve aktivnijim i kvalitetnijim vladanjem stranim jezicima. U današnje doba opšte internacionalizacije i međusobne povezanosti poslovanja poznavanje stranih jezika nije izbor već predstavlja nužnost!

U toku 4. Berlitz HR Foruma govorilo se i utvrđeno je da se izloženost stranim jezicima u poslednjih 10 godina znatno uvećala, te da su deca od najranijih godina usmerena na digitalne sadržaje zabavnog karaktera na nekom od svetskih jezika.

Već duže vreme se sposobnost komunikacije na engleskom jeziku ne posmatra kao prednost. Naprotiv, traži se i stavlja akcenat na fluentnost i na to se gleda kao na podrazumevanu veštinu. Engleski, nemački i sve više ruski jezik navode se kao jezici koji su iz godine u godinu sve traženiji kao obavezni u stranim kompanijama  na našim prostorima. Zato se korišćenje drugim jezikom, kao ključna važnost, ističe sve češće. Tačnije, predstavlja polaznu tačku za uspešnu karijeru!

Za naše goste na ovom HR panelu organizovana je kratka igra kroz demo čas u trajanju od 15min i na taj način predstavljen je Berlitzov metod i pristup učenju stranih jezika.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Proveri svoj nivo znanja besplatno | Berlitz

Proveri svoj nivo znanja besplatno

viber