Kako će vaša deca provesti više od dva meseca raspusta?

Život u gradu i činjenica da su porodične zajednice u kojima žive tri generacije danas retkost, doveli su do toga da roditelji, tokom letnjih meseci kada je raspust, moraju da se dovijaju na različite načine kako bi njihova deca bila bezbedna kod kuće ili na nekom drugom mestu.

Većina roditelja, u tim situacijama, oseća veliku grižu savesti. Dete tokom cele godine ide u školu, pa kako će sad po ceo dan biti samo kod kuće? Gledaće u ekran satima, jer nema šta da radi. Još je veći problem za roditelje mlađih đaka, koji o kvalitetnom provođenju vremena tokom raspusta ne stižu ni da misle, jer im je bitno da dete ima ko makar da pričuva.

Dnevni boravci u ovim situacijama jesu neko rešenje, ali to je, opet, neka vrsta institucionalizacije. Vraćate ih u vrtić, gledano iz njihovog ugla.


Rešenje bi moglo da budu mesta gde će deca vreme provoditi u prirodi, slobodnoj igri i učenju kroz igru, usmerenim i slobodnim aktivnostima, sportu i druženju. To su, zapravo, kampovi za decu koji nisu nastali samo da bi decu “imao ko da pričuva” već da bi dobili priliku da nauče stvari koje ne mogu u školi.

“Deca su, nekad, vreme rado provodila napolju i roditelji na to nisu morali da ih teraju. Danas je, nažalost, većina dece tokom raspusta u svojim stanovima, prikovana za ekrane. Treba im motiv da izađu, nešto bolje i zabavnije od onoga što nude računari. Letnji kamp koji organizujemo svake godine od 27. juna do 29. jula pun je pažljivo isplaniranih aktivnosti tokom kojih deca uče i igraju se. Upoznaju i druže. Provode vreme napolju, uče da plivaju, kuvaju, da naprave sopstveni pozorišni komad. Kompletna komunikacija u kampu je na engleskom jeziku, a sasvim se dobro uklapaju i deca koja ga ne govore, jer su u grupe podeljene po nivoima znanja.” – objašnjava za naš portal Ivana Cvetanović, marketing menadžer škole stranih jezika Berlitz koja već 11 godina organizuje letnji jezički kamp za decu.Berlitz letnji kamp zapravo je intenzivno učenje engleskog jezika za decu od 5 do 14 godina kroz zabavne aktivnosti. Ne brinite, deca ne uče kao u školi, već to čine isključivo kroz zabavu.

Kamp se organizuje svakog radnog dana od 9 do 17 časova, a deca sve vreme komuniciraju sa predavačima na engleskom jeziku.


Niz sportskih aktivnosti, svakodnevna fiskultura vođena od strane profesionalaca, upoznavanje nauke kroz zabavne naučne eksperimente, kreativne radionice crtanja i vajanja takođe su deo aktivnosti sa kojima će se deca susresti na Berlitz letnjem kampu, kaže Ivana Cvetanović.

Pre nego što dete prepusti na brigu i podučavanje, svaki roditelj želi da zna ko će s njim raditi.

Nastavno osoblje Berlitz-a čine predavači čiji je engleski na nivou izvornih govornika, a ujedno su specijalno obučeni za rad sa decom.


“U grupama nikad nije više od desetoro dece, podeljene prema nivoima znanja i prema uzrastu. Dva nastavnika po grupi brinu o deci tokom svih nastavnih i zabavnih aktivnosti.” – kaže Ivana Cvetković i dodaje da je upis već počeo, kao i da roditelji već sad mogu dobiti kompletan raspored aktivnosti za čitavo leto. Dovoljno je da pozovu 069/305-0054 ili da pošalju mejl na adresu novibeograd@berlitz.co.rs.

“Kamp traje pet nedelja, ali roditelji biraju kada i koliko će dete pohađati. To može biti jedna nedelja, koja vam se učini posebno zanimljiva, ili pak svih pet.” – objašnjava Ivana.Kamp se održava na Dedinju u Britanskoj internacionalnoj školi (British International School).

Za dodatne informacije posetite: www.berlitz.co.rs/letnji-kamp


Autor: Zelena učionica

Urednik: Berlitz

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Proveri svoj nivo znanja besplatno | Berlitz

Proveri svoj nivo znanja besplatno

viber