Kako izgleda Berlitz letnji kamp?

Prolećni raspust je završen, pa smo odlučili da je baš dobar momenat da vam predstavimo – LETNJI kamp. Možda vam trenutak kada će vas interesovati bilo šta letnje sad zvuči milion svetlosnih godina daleko, ali ne gledajte u vremensku prognozu, već u kalendar.

A kalendar kaže da nam letnji raspust stiže vrlo brzo. Period kada roditelji školske dece najčešće budu u problemu, jer:

Da li su mi deca dovoljno velika da ostanu sama kod kuće dok sam ja na poslu?

Da li će jesti zdravo?

Da li će previše vremena provesti pred ekranima?

Hoće li naleteti na neadekvatan sadržaj na internetu? Nastavite niz.

U potrazi za rešenjem već smo vam prethodnih godina predstavljali  Berlitz  letnji kamp

Mesto na kom deca dan provode u igri na otvorenom, učeći engleski prirodno, kroz razgovor sa drugarima i “tičerima”. Igre su pažljivo birane tako da podstiču i mentalni i motorički razvoj, a fokus je na tome da deca što više budu na otvorenom.


Ali da ne bismo mi pričali previše, pitali smo one koji su prethodnih godina već bili deo ove priče i pohađali Berlitz letnji kamp.

Sofija Spasić: “Najviše sam uživala u plesnim takmičenjima”

Sofija Spasić ima 9 godina i dve godine već letnji raspust provodi u  Berlitz  letnjem kampu.

– Sve mi se dopada – od jutarnje gimnastike sa nastavnikom fizičkog pa do grupnih takmičarskih igara popodne, posle ručka, kada su obično sva deca zajedno. Tokom dana smo imali razne kreativne radionice, a neke stvarčice koje smo pravili još čuvam. Često smo u kuhinji kuvali zajedno ili pravili slatkiše.

Ipak, od svih aktivnosti najviše mi se dopao ples. Svaka grupa izabere svoju pesmu i vežba svoju koreografiju tokom nedelje. Petkom se grupe takmiče između sebe na Kampoviziji, a poeni se dodeljuju kao na pravoj Evroviziji. Na kraju proglašavamo pobednika i deca budu baš uzbuđena. – kaže Sofija.

Ona nam je rekla i da sve vreme tokom kampa pričaju na engleskom jeziku – i dok kuvaju, boje ili glume.

– U početku sam se plašila da li ću razumeti jer sam engleski tek počela da učim, ali već prvog dana sam se opustila.

Maksim Đurić: “Plivanje mi je omiljena aktivnost na kampu”

Maksim je šestogodišnjak koji nam kaže da jedva čeka leto da ponovo počne kamp.

– Sve aktivnosti su mi zanimljive, ali ja najviše volim plivanje i kad se posle ručka sva deca zajedno igraju i takmiče.

Na pitanje koja mu je najlepša uspomena s kampa, Maksim kaže – priredba koju su deca spremala za roditelje.

– Obožavam kad kuvamo i pravimo razne stvari. Krofnice su bile jako ukusne i nadam se da ću ih i ove godine praviti! – kaže Maksim.

On se rado seća i drugara koji nisu iz Srbije jer se s njima posebno trudio da se sporazume na engleskom, a to mu je, kaže “bilo baš zabavno”.


Veljko Nestorović: “Pravili smo palačinke u boji!”

Devetogodišnji Veljko kaže da mu je na Berlitz kampu najjači utisak ostavilo upravo pravljenje palačinki. Zato što to nisu bile bilo kakve, već palačinke u boji.

– Od svih aktivnosti, najviše sam voleo kad dođe vreme za art & crafts. Pravili smo svašta, a palačinke u boji smo na kraju i pojeli!

Kao najlepšu uspomenu izdvaja specijalnu diplomu The Most Passionare Camper koju je osvojio prošlog leta i s ponosom je čuva. Ovog leta, kaže, planira da kolekciju diploma dopuni bar još jednom, da ponovo sretne stare ali i da upozna nove drugare na kampu.


Ako ste i sami već počeli da razmišljate o letu s decom u Beogradu, više informacija o Berlitz letnjem kampu potražite  OVDE  ili pozivom na broj  063/333-227 .Urednik: Aleksandra Cvjetić

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Proveri svoj nivo znanja besplatno | Berlitz

Proveri svoj nivo znanja besplatno

viber